HTML

Krimi könyvek

A krimi olyan mű amelyben a gyilkosságot nem lehet látni vagy annak elkövetőjét.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

HTML

Max Allan Collins: Gyilkos elmék – Egy fenevad profilja

krimikonyv 2010.06.02. 14:02

Azoknak, akik esetleg nem tudnák: a Gyilkos elmék egy 2005-ben debütált amerikai bűnügyi tévéfilmsorozat, ami az FBI Viselkedéskutató Egységének kalandjait követi nyomon.

Különlegessége, ami egyben meg is különbözteti a hasonló bűnügyi sorozatoktól, hogy nem a bűnügyekre, hanem a bűnözőkre fókuszál.

 

Az FBI Viselkedéskutató Egységének tagjai az Egyesült Államok legelvetemültebb sorozatgyilkosainak gondolkodását próbálják megérteni annak érdekében, hogy kitalálhassák, mi lesz a következő lépése, és így megállíthassák,
mielőtt újra lecsap...
Az elemzőcsoport tagjait chicagói nyomozók kérik közreműködésre
egy bizarr gyilkosságsorozat kapcsán. Agyonlőtt szerelmespár egy parkoló autóban, megfojtott nők egy természetvédelmi területen, fiatalember hordóba gyömöszölt, oszladozó hullája: kivétel nélkül erőszakos bűncselekmények, de a köztük fennálló kapcsolatot David Rossi elemző állapítja meg.
Rossi megállapítása szerint a tettes a huszadik század leghírhedtebb sorozatgyilkosait másolja: Sam Fiát, Ted Bundyt, Jeffrey Dahmert. Az elkövető viselkedése így elemezhetetlen, hiszen minden tett más személyiség lenyomatát viseli. Vagy mégsem? A viselkedéskutatók versenyt futnak az idővel és a gyilkossal, mert a következő áldozat
élete rajtuk múlik...

Címkék: max allen collins

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krimikonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr32050741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása