HTML

Krimi könyvek

A krimi olyan mű amelyben a gyilkosságot nem lehet látni vagy annak elkövetőjét.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

HTML

Agatha Christie - Nyaraló gyikosok

krimikonyv 2010.07.29. 15:21


A Nyaraló gyilkosok (Evil Under the Sun) Agatha Christie 1941-ben megjelent regénye.

Szereplők:Hercule Poirot, Arlena Marshall, Kenneth Marshall, Linda Marshall, Christine Redfern, Patrick Redfern, Emily Brewster, Barry őrnagy, Stephen Lane, Rosamund Darnley, Mrs. Gardener, Mr. Gardener, Horace Blatt.

A könyv, Christie sok más művéhez hasonlóan az 1930-as évekbeli angol arisztokráciáról értekezik. Kiemeli a sztereotípiák hamisságát, valamint a korabeli nők helyzetét is bemutatja. A regényben megjelenik a „gonosz” Patrick Redfern alakjában, valamint ahogyan az írónő legtöbb krimijében a gonosz folyamatos jelenléte mindenhol és mindig.

Hercule Poirot azt reméli, hogy békességben töltheti vakációját az exkluzív tengerparti nyaralóhelyen. Sajnos, már az első napok is zaklatottan telnek, mindenki arról susog, hogy a híres "férfifaló", a szépséges exszínésznő, Arlena Stuart ezúttal kire vetette ki hálóját. Kavarognak az indulatok a szépasszony körül - mígnem egy különlegesen szép, verőfényes napon rábukannak a holttestére! És éppen Hercule Poirot volt az, aki utoljára beszélt Arlenával, amint a csábos teremtés titkos találkára osont...

Poirot úrnak természetesen ezek után nem adatik meg a nyugalmas nyaralás! Mivel a szép Arlenára sokaknak volt okuk haragudni, a gyanúsítottak száma sem csekély. Monsieur Poirot azonban nem volna méltó hírnevéhez, ha végül nem sikerülne kibogoznia a nem mindennapi rejtély szálát és lelepleznie a valódi gyilkost.

 

Címkék: agatha christie

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krimikonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr82185068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása